ORTHOPEDISCHE SCHOENEN (OSA)

Orthopedische schoenen (OSA)

 

Ieder voetprobleem is uniek. Heeft u voetklachten waardoor u geen confectieschoenen uit de winkel meer kunt dragen en een aanpassing aan uw schoenen niet voldoende is, dan kunt u in overleg met uw arts in aanmerking komen voor orthopedische schoenen. Orthopedische schoenen – ook wel A-schoenen genoemd – zijn schoenen die ik volledig voor u op maat maak. U kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en leersoorten.

 

Hoe gaat het aanmeten in zijn werk?

 

Uw orthopedisch schoenmaker meet uw voeten op en maakt meestal gipsafdrukken en een blauwdruk van uw voeten. Na een uitgebreide analyse van uw voetklachten bepaalt u samen met ons welke oplossing het beste bij u past.

Ook een voetdrukmeting kan deel uitmaken van de analyse. Een voetdrukmeting meet de druk onder uw voeten tijdens het lopen.

Aan de hand van alle meetgegevens maken we individuele leesten (modellen van uw voet). Op basis van deze leesten maken we in de meeste gevallen passchoenen. Zo kunnen we samen de pasvorm goed beoordelen. Zit de schoen goed, of voelt u nog drukpunten die we moeten aanpassen?

Pas als alles naar wens is, maken we de schoenen definitief. De levertijd van op maat gemaakte schoenen is ongeveer vier tot acht weken.

 

Collecties bekijken

 

U kunt online de collecties voor dames-, heren- en kinderschoenen bekijken:

 

Of de schoenen van uw keuze ook de schoenen zijn die het beste passen bij uw voeten bespreekt u vervolgens met ons. U kunt dan meteen aangeven hoe u wilt dat uw schoenen eruit gaan zien.

 

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

  • U kunt weer vrij(er) bewegen en/of beter lopen
  • Uw schoenen zitten als gegoten om uw voet
  • Het uiterlijk van uw schoenen sluit aan bij uw persoonlijke wensen
  • Wij regelen de vergoeding rechtstreeks met uw zorgverzekeraar

 

AFSPRAAK MAKEN?

HEBT U VRAGEN OF WILT U DAT WE U TERUGBELLEN VOOR EEN AFSPRAAK?

MAAK EEN AFSPRAAK

Loeffstraat 12a

5142 ER  Waalwijk

 

T 0416 650 633

Ma t/m vrij 8:30 - 17:00 u